TOPMAGAZINE Najaar 2018


EEN GOEDE PIZZA  Nieuw artikel!

De basis van een goede pizza? De luchtige bodem, zullen ze in Napels zeggen. Het is – volgens de inwoners zelf – dé plek waar de pizza is ontstaan. Voor deze culinaire trots van de stad, maalt de molen van Caputo al sinds 1924 het beste pizzameel. Via de Italiaanse Horecagroothandel Schiava, aangesloten bij TopClass Group is het Italiaanse meel verkrijgbaar in Nederland.
Caputo is de molen van Napels. Waar het beste tarwegraan uit
de Italiaanse regio’s Umbrië en Marche wordt gemalen
tot meel en bloem. Een langzaam malingsproces volgens jarenlange traditie en een mooie mix met tarwesoorten uit Noord-Europese landen resulteren in verschillende meelsoorten van de hoogste kwaliteit, stuk voor stuk zonder kunstmatige
toevoegingen en additieven.Officiële leverancier voor Napolitaanse pizza “Het merk is in Italië uitgegroeid tot een waar icoon”, weet Mick van der Knokke, accountmanager bij Schiava. “Talloze pizzabakkers bakken hun pizza’s enkel en alleen met de meelproducten van Caputo.
Het merk is namelijk door de Associazione Verace Pizza Napoletana goedgekeurd als leverancier voor de originele Napolitaanse pizza. Deze vereniging maakt zich sterk voor het behoud van de échte pizza uit Napels en kent alleen certificaten toe aan restaurants die pizza met de juiste ingrediënten en volgens de originele receptuur en bereidingswijze maken.”