TOPMAGAZINE Najaar 2018


TRIFLE: EEN FEESTELIJK DESSERT Met recept!



De trifle is een klassiek nagerecht uit de Engelse keuken, dat bestaat uit meerdere lagen in een glas of een glazen kom. Met deze manier van opbouwen, zijn vele variaties mogelijk: zo kunt u verschillende smaken combineren waarbij de gast met één lepelbeweging alle smaken vangt. Kortom: de trifle is een ideaal dessert voor tijdens de feestdagen!
Een belangrijk onderdeel van veel trifles is panna cotta. Dit betekent niets anders dan ‘gekookte room’, en is een echte Italiaanse klassieker. De eenvoud van panna cotta combineert perfect met bijvoorbeeld laagjes fruit, coulis, specerijen.

Deze smaken bepalen de uiteindelijke smaakbeleving. En die verschillende trifle-lagen zien er ook nog eens geweldig uit! Naast Debic panna cotta zijn Debic crème caramel en crème brûlée ook uitstekend geschikt om te verwerken in trifles. 

Voor luchtige trifles kunt u bovendien gebruik maken van Debic parfait, chocolade mousse en tiramisu.