TOPMAGAZINE voorjaar 2018


GEITENKAAS VAN EIGEN BODEM  Nieuw artikel!

Bereidingswijze Laat de kikkererwten uitlekken en vang daarbij het lekvocht op. Leg wat kikkererwten apart voor de garnering. • Pel de knoflook en plet de tenen onder het lemmet van je snijmes. Zo komen de smaaksappen vrij. Snijd (of pers) de knoflook zo klein mogelijk. • Voeg de uitgelekte kikkererwten, tahin, knoflook, komijn en het citroensap bij elkaar en pureer dit – bijvoorbeeld in een foodprocessor – tot een stevige pasta. • Om de humus de gewenste dikte en smeuïgheid te geven voeg je wat lekvocht van de kikkererwten en olie toe. Pureer het geheel nog 2 minuten door tot je een egale, gladde pasta krijgt. • Rasp de geitenkaas en voeg deze toe aan je humus. • Breng het geheel eventueel verder op smaak met een snufje zout.
Geitenkaas is bijzonder veelzijdig. Een lekker kaasje  kan altijd; op brood, in een salade of lekker uit het vuistje bij de borrel. U zet uw gasten natuurlijk graag iets speciaals voor. Kies daarom voor Arina: een echte uitblinker van Nederlandse bodem. Arina geitenkaas heeft een uniek karakter: de kaas is halfhard, maar toch mild, zuiver en zijdezacht van smaak.
Verrassend zacht, verrassend veelzijdig Arina is gemaakt van 100% Hollandse geitenmelk. En omdat Arina geitenkaas natuurgerijpt wordt op houten planken, kan de smaak zich ouderwets in alle rust ontwikkelen. Dat proeft u! Verder is geitenzuivel lactose-arm; Arina geitenkaas wordt geproduceerd met vegetarisch stremsel en is rijk aan waardevolle mineralen. Uw geitenkaas staat dus bol van de gezonde voordelen! Arina geitenkaas is verkrijgbaar in allerlei bijzondere smaakvariaties, zoals Koriander Fenegriek en Italiaanse kruiden.

Bekroond en beschermd
De Hollandse geitenkaas van Arina is bekroond met een Beschermde Geografische Aanduiding (BGA). Het bijzondere karakter van Arina is daarmee wettelijk beschermd.