Principe del Gusto


KWALITEIT VOOR EEN SCHERPE PRIJS


Het kwaliteitslabel Principe del Gusto biedt een prachtige lijn producten voor een goede prijs, waaronder gepelde en gezeefde tomaten, tomatenpuree, polpa di pomodoro (fi jngesneden stukjes tomaat) en de kleine, zoete tomaatjes pomodorini.
...............................................................................................................................................................................................................
Voor het assortiment van Principe del Gusto worden alleen de beste Italiaanse tomaten geselecteerd. Alle tomaten komen uit het zuiden van Italië, uit de buurt van Napels. Bij de productie wordt gelet op de hoeveelheid vocht in het blik. Voor de conserven wordt passata gebruikt in plaats van water, zodat de verhouding in balans is en de tomaten bij gebruik niet waterig zijn.
Tomaatjes door de zon gedroogd
Nieuw in het conservenassortiment van Principe del Gusto zijn de zongedroogde tomaatjes en half-gedroogde tomaten. De zongedroogde tomaten worden – zoals de naam al zegt - eerst gedroogd in de Italiaanse zon en vervolgens in olie bewaard. Naast zongedroogde tomaten biedt het kwaliteitslabel ook halfgedroogde tomaten. Het verschil? De half-gedroogde tomaten worden korter gedroogd, waardoor deze zachter en zoeter smaken. Beide varianten zijn fantastische smaakmakers in verschillende gerechten. Ook zijn deze tomaten perfect om een smakelijke tapenade van te maken.
Tomaten tapenade

INGREDIËNTEN:

een handje pijnboompitten
200 gr zongedroogde tomaten
2 el olijfolie
citroensap
basilicum
2 teentjes knofl ook
Parmezaanse kaas
................................................................

BEREIDING
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen. Hak de zongedroogde tomaten, pijnboompitten, basilicum en knofl ook fi jn met een zeer scherp koksmes of in de keukenmachine/blender.< Rasp Parmezaanse kaas en meng deze met de tapenade. Roer de olijfolie door de tapenade om deze wat smeuïger te maken. Breng op smaak met citroensap en versgemalen peper en zout.