TOPMAGAZINE Winter 2018


TOPCLASS GROUP & HORESCA GAAN SAMEN! Topnieuws!

TopClass Group gaat per 1 januari 2019 samen met Horesca.
De nieuwe samenwerkingsorganisatie gaat Horesca Nederland heten. Anton van der Kamp is nu voorzitter van TopClass Group en vervult vanaf 1 januari ook deze functie binnen het nieuwe Horesca. Graag vertelt hij wat meer over de fusie en wat dit voor u als klant van een TopClass Groupgroothandel betekent. “Het samengaan biedt eigenlijk alleen maar voordelen.”
Anton: “TopClass Group is een landelijke cluster van acht zelfstandige groothandels voor horeca en grootverbruik. Onder de vlag van Horesca vallen vijf groothandels. Een aantal leden heeft bovendien meerdere locaties, waardoor we in totaal over zeventien vestigingen praten. Op veel vlakken zijn onze organisaties identiek. Zo zijn onze leden allemaal familiebedrijven en vallen we beiden onder de paraplu van Maxxam, de grootste inkoopcombinatie binnen de foodservicemarkt in Nederland. Binnen Maxxam opereren we al een tijd lang als één organisatie. De stap om écht samen te gaan is hierdoor heel klein. Maar: het levert wel veel voordelen op! Samen kunnen we op een grotere schaal opereren, hebben we een betere landelijke dekking én meer inkoopvolume. We creëren een stevig fundament en continuïteit voor alle aangesloten familiebedrijven om de toekomstige ambities waar te kunnen maken.” In de aanloop naar de fusie kijken TopClass Group en Horesca hoe zij elkaar aan kunnen vullen. “We maken gebruik van alles wat we al ontwikkeld hebben en nemen het beste van allebei de clusters mee in de nieuwe organisatie. The best of both worlds dus! Zo profiteert u vanaf 1 januari van nog meer voordeel.”
De naam: Horesca Nederland De nieuwe organisatie gaat opereren onder de naam Horesca Nederland. “We vinden Horesca een hele functionele naam”, vertelt Anton. “Bovendien is deze keuze ook praktisch. De huidige Horesca-leden zijn namelijk al actief onder de naam Horesca! Zij hoeven na 1 januari dus niet van naam te veranderen en ook de TopClass Group-leden blijven onder hun eigen naam opereren.”
Bekijk het hele artikel online: