Nieuws

Topclassgroup en Horesca - November 2018


TopClass Group gaat per 1 januari 2019 samen met Horesca. De nieuwe samenwerkingsorganisatie gaat Horesca Nederland heten. Anton van der Kamp is nu voorzitter van TopClass Group en vervult vanaf 1 januari ook deze functie binnen het nieuwe Horesca. Graag vertelt hij wat meer over de fusie en wat dit voor u als klant van een TopClass Groupgroothandel betekent. “Het samengaan biedt eigenlijk alleen maar voordelen.” Anton: “TopClass Group is een landelijke cluster van acht zelfstandige groothandels voor horeca en grootverbruik. Onder de vlag van Horesca vallen vijf groothandels. Een aantal leden heeft bovendien meerdere locaties, waardoor we in totaal over zeventien vestigingen praten. Op veel vlakken zijn onze organisaties identiek. Zo zijn onze leden allemaal familiebedrijven en vallen we beiden onder de paraplu van Maxxam, de grootste inkoopcombinatie binnen de foodservicemarkt in Nederland. Binnen Maxxam opereren we al een tijd lang als één organisatie. De stap om écht samen te gaan is hierdoor heel klein. Maar: het levert wel veel voordelen op! Samen kunnen we op een grotere schaal opereren, hebben we een betere landelijke dekking én meer inkoopvolume. We creëren een stevig fundament en continuïteit voor alle aangesloten familiebedrijven om de toekomstige ambities waar te kunnen maken.”juni 2016

Zegro: nóg sneller en efficiënter
Zegro, voor de Rotterdamse horeca een goede bekende. Ruim veertig jaar geleden opgericht door Wouter Prins en inmiddels gegroeid tot dé zelfbedienings horeca- en groothandelaar van Rotterdam en omgeving. Naast zelfbediening biedt Zegro een uitstekende bezorgservice aan, waarmee zij klanten van deur tot deur kan bedienen.

Bij Zegro is de ambitie om klanten meer te bieden aanwezig. Anderhalf jaar geleden heeft Zegro 9.000 m2 distributiecentrum bijgebouwd. “Een moderne aanbouw, waar efficiency een rol speelt”, vertelt inkoopmanager Edwin van Leeuwen. “Door het nieuwe distributiecentrum kunnen we nog beter inspelen op de klantvraag.” Met daarnaast 35 wagens in bezit van Zegro, staat de bestelling zo voor de deur.

Meer weten over Zegro? Bekijk de promotiefilm, klik hier.